Нерухомість усього світу

Авторизація ріелторів Mac-By.Inc

Підтримка проекту

Хочемо висловити подяку всім тим, хто допомагав нам у реалізації цього проекту. Усім тим, хто надавав нам інформацію, виділяв кошти на запуск проекту. Ось деталі бізнесу цих людей . Завжди приємно, що люди думають і піклуються про культуру, про освіту наших людей. Бізнес завжди має поєднуватися з розвитком культурного потенціалу країни. Дякуємо всім.
Информація щодо кредитних ставок на Кіпрі для кредитування нерухомості

Купівля нерухомості за кордоном: претендуємо на візові пільги

Чи можна отримати візові пільги при покупці закордонної нерухомості? Із цього приводу існують дві протилежні думки. Перше: власник автоматично отримує дозвіл на проживання. Друге: ніякі пільги при отриманні віз та ВНЖ не надаються. Істина, як завжди, знаходиться посередині.

Спочатку розберемося з термінами. Щоб в'їхати на територію більшості країн, іноземцям потрібна віза. У залежності від мети і тривалості поїздки візи бувають різних типів, але термін перебування в країні за ним завжди обмежений.

Право на більш тривале перебування в країні - до декількох років - надає дозвіл на проживання (ВНЖ). Власник цього документа отримує право безперешкодного багаторазового в'їзду в країну протягом терміну дії ВНЖ. Термін дії дозволу на проживання також обмежений, але може бути продовжений. Зверніть увагу: у випадку, якщо ви перебуваєте на території країни менше певного терміну, статус ВНЖ продовжений не буде.

Отримавши право на постійне місце проживання (ПМП), іноземець набуває цивільних прав нарівні з жителями країни, за винятком можливості обирати і бути обраним. У багатьох європейських країнах ПМЖ може бути наданий після п'яти років проживання в країні. Термін дії ПМП не обмежений, однак цього статусу можна позбутися, якщо перебувати в країні менше встановленого законодавством часу.

Якщо ви бажаєте отримати всю повноту громадянських прав країни, необхідно оформити громадянство. При цьому ви можете залишати країну у будь-який час і на будь-який період. Однак не скрізь підтримується режим подвійного громадянства, і закони деяких країн вимагають від іноземця відмови від свого громадянства.


Як спростити отримання візи?

Купівля нерухомості може надати значні переваги при отриманні візи. Іноземець, купуючи житло в будь-якій країні, тим самим вкладає кошти в її економіку. Тому багато держав для залучення інвесторів намагаються спростити для них візовий режим.

Власник нерухомості в країні Шенгенської зони з купівлею нерухомості автоматично отримує право на річну мультивізу. Вона надає власнику так званий візовий коридор - можливість багаторазового в'їзду і перебування до 90 днів протягом кожного півріччя в Шенгенських країнах. А деякі країни йдуть ще далі. Наприклад, у Фінляндії наймодавець має право на дворічну мультивізу. Власник нерухомості в Іспанії також може претендувати на візу строком до двох років, хоча дане рішення приймається в індивідуальному порядку.

Болгарія, Великобританія та Кіпр хоча і підписали Шенгенську угоду, але поки що залишаються поза Шенгенської зони. У Болгарії власник житла отримує болгарську мультивізу на три роки з правом перебувати до 90 днів протягом кожного півріччя. Купівля нерухомості у Великобританії дозволяє претендувати на британську мультивізу строком до двох (іноді трьох) років - дане рішення приймається консулом в індивідуальному порядку. На Кіпрі при покупці також надаються візові пільги, нехай і менш істотні: ви можете претендувати на місцеву річну мультивізу строком до 180 днів.

Візові пільги можна отримати не тільки в Європі. Наприклад, в ОАЕ, придбавши нерухомість від 1 млн дирхамів (близько $ 280 тис.), ви отримуєте право на шестимісячну багаторазову візу. Важливо і те, що члени родини - чоловік (дружина) і діти, як правило, отримують право на мультивізу нарівні з власниками житла. Детальніше про оформлення віз читайте у статті «Візовий питання: як правильно в'їжджати в інші країни».


ВНЖ, ПМЖ і громадянство

Припустимо, ви маєте намір залишитися в країні на значно більший термін, ніж дозволяє звичайна віза. Або навіть бажаєте оформити громадянство цієї держави. У будь-якому випадку, необхідно спочатку пройти етап отримання посвідки на проживання. У деяких країнах процедура значно спрощена. Мабуть, найбільш пільгові умови для українців надає Болгарія. Щоправда, стосуються вони поки що лише українських пенсіонерів. Ця категорія громадян при покупці або оренді житла має право на вільне отримання болгарського ВНЖ. Для оформлення посвідки на проживання буде потрібно лише відкрити рахунок у болгарському банку і підтвердити факт отримання пенсії в Україні. Однак варто врахувати, що якщо ви відсутні в країні понад 6 місяців на рік, цей статус втрачається. Після п'яти років проживання з ВНЖ можна подавати документи на ПМЖ.

У Чорногорії власник нерухомості одержує право на шестимісячний ВНЖ з можливістю продовження. У Хорватії власники житла також можуть претендувати на вид на проживання.

Особливі правила встановлені в Домінікані. Українці мають можливість отримати вид на проживання за прискореною схемою. Через рік після отримання постійного місця проживання можна подавати документи на ПМЖ, а ще через рік - на громадянство. При купівлі нерухомості документи на громадянство можна подавати вже через півроку після отримання постійного місця проживання.

У Туреччині між придбанням нерухомості та отриманням дозволу на проживання можна поставити знак рівності. Для покупки житла вам буде потрібно отримати піврічний ВНЖ. Процедура ця досить проста і не займає багато часу.

У Єгипті власник нерухомості при її вартості не менше $ 54 тис. (300 тис. єгипетських фунтів) отримує резидентну візу з правом багаторазового продовження - по суті, вид на проживання. За меншої вартості об'єкта також існують візові пільги: право на річну візу з можливістю продовження. Але для цього має бути оформлений грін-контракт - особливий документ про право власності.

А от у Панамі купівля нерухомості є підставою для отримання громадянства. У разі вкладення в нерухомість від $ 300 тис. ви спочатку одержуєте ВНЖ на два місяці, потім продовжуєте його на два роки, після цього видається ПМЖ. Після п'яти років з моменту отримання посвідки на проживання можна подавати документи на громадянство. Крім того, отриманий таким чином «паспорт інвестора» надає право безвізового в'їзду в ряд інших країн, у тому числі країни Євросоюзу.

Мабуть, найбільш довгий і дорогий процес отримання громадянства - у Великобританії. Спочатку потрібно прожити в країні п'ять років з видом на проживання, а через рік ви отримуєте громадянство. Для цього буде потрібно володіти капіталом не менше £ 1 млн, при цьому з даних коштів необхідно вкласти в економіку країни не менше £ 750 тис. Решта £ 250 тис. можна використовувати на власний розсуд: зберігати на банківський рахунок або вкласти в нерухомість. У той же час в багатьох країнах отримання ВНЖ ніяк не пов'язане з купівлею нерухомості. Наприклад, придбання житла в країнах Шенгенської угоди не є підставою для отримання виду на проживання.

Аналогічна ситуація і в США. Покупка житла ніяк не пов'язана з отриманням місцевого ВНЖ - грін-карти. Хоча володіння нерухомістю є додатковою гарантією фінансового благополуччя заявника при зверненні за дозволом на проживання. Детальніше ознайомитися з отриманням права на постійне проживання в Сполучених Штатах можна в статті «Інвестиційні Штати Америки».

Таким чином, у ряді країн придбання нерухомості значно спрощує отримання віз, ВНЖ або навіть громадянства. Тому якщо ви маєте намір отримати право на довгострокове перебування в країні, можливо, варто задуматися про купівлю житла в ній.

Наше опитування

Чи потрібен закон про ріелтерську діяльность?

Обов'язково!
Потрібен, тільки якщо це буде грамотний документ
Досить чинного цивільного законодавства
Ніякого толку від нього не буде
Не треба ніякого закону - і без нього нормально працюємо

Гарячі пропозиції

Відвідувачі сайту

Серед присутніх:
Шукають готель: 34

Бронююють авіаквитки: 9

Роботів: 1
Googlebot

Переглядають портал: 56
Загалом на сайті: 99 людей

Відвідувачі сайту

Якщо у Вас залишилися запитання , ми будемо раді відповісти на них письмо чи за телефоном вказанним у розділі "Контакти". Тому що отримати повну інформацію щодо нерухомості, землі або дуже важко самостійно. Пам’ятайте, що ми завжди Вам раді!